Instroom in Europese ESG-fondsen in 2018 hoger dan brede markt

De instroom in duurzame beleggingsfondsen kwam over 2018 lager uit dan in 2017. Maar de duurzame fondsen deden het nog altijd een stuk beter dan de brede markt. Niet alleen met instroom van vermogen, maar ook als het gaat om rendementen.

Na vier jaar van gestage toename, is de groei van de instroom van vermogen in Europese beleggingsfondsen met een expliciet duurzaam karakter gestokt. De instroom over 2018 is teruggevallen met 39% tot netto 38 miljard euro. Dat is beduidend minder dan de 62,4 miljard euro over 2017.

Wel deden de duurzame fondsen het daarmee beter dan de brede markt, want daar zakte de instroom terug met maar liefst 80%, calculeert Morningstar’s Hortense Bioy, director passive strategies en sustainability research.

Kijken we naar de verdeling tussen actief en passief binnen de instroom, dan zien we dat het aandeel passief relatief steeds groter wordt. Passieve duurzame fondsen haalden eenderde van de totale duurzame instroom binnen: 12,5 miljard euro tegen 11,6 miljard euro in 2017.

Lees het volledige artikel

Share Button