CFA Society VBA Netherlands kondigt de introductie aan van een nieuwe certificering voor ESG beleggen

De certificering voor ESG beleggen werd in december 2019 gelanceerd door CFA Society UK. Het certificaat is geïntroduceerd om tegemoet te komen aan de toegenomen vraag naar ESG-kennis en -vaardigheden in de beleggingsindustrie en ziet nu al een hoge mate van acceptatie.

CFA Society VBA Netherlands is een samenwerkingsverband aangegaan met CFA Society UK om het programma vanaf april 2020 ook beschikbaar te maken in Nederland. 

In het Verenigd Koninkrijk hebben zich in de afgelopen drie maanden meer dan 1500 kandidaten aangemeld om het opleidingsprogramma te doorlopen. De introductie volgde op een succesvol pilotprogramma in september 2019. Deelnemers aan het pilotprogramma – velen senior professionals – vertegenwoordigden een breed spectrum van de beroepsgroep, waaronder vermogensbeheerders, consultants en pensioenuitvoerders. 

Een deelnemer aan het pilotprogramma zegt: “De inhoud is breed genoeg om deze toegankelijk te maken voor beginnende ESG beleggers, terwijl ook de onderwerpen voldoende gedetailleerd worden behandeld om de kennis van de mensen met meer ervaring in het ESG domein te vergroten”.

Anne-Marie Munnik, RBA, directeur van CFA Society VBA Netherlands zegt: “Met het CFA UK Certificate in ESG Investing, kunnen wij vanaf vandaag een programma bieden waarmee beleggingsprofessionals in Nederland hun bekwaamheid in en kennis van ESG beleggen aantoonbaar kunnen maken. In de huidige  tijdsgeest is geen rekening houden met ESG factoren in een beleggingsportefeuille, eigenlijk geen optie meer. Het programma is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de vereniging en wordt aangeboden in de Engelse taal.”

Download de brochure (pdf)

Share Button