Schiphol geeft groene obligaties van 750 miljoen euro uit met een looptijd van 9 jaar

Bron
Schiphol

Gisteren heeft Royal Schiphol Group groene obligaties ter waarde van 750 miljoen euro uitgegeven onder zijn Euro Medium Term Note-programma. Deze senior unsecured bonds lopen tot en met 6 april 2029 en hebben een rentecoupon van 2,0%.

De obligatie-uitgifte ondersteunt de investeringen van Royal Schiphol Group in duurzame gebouwen (‘green buildings’) en milieuvriendelijk transport en vervoer (‘clean transportation’) op Amsterdam Airport Schiphol en de regionale luchthavens van de groep. De opbrengsten van de uitgifte worden gealloceerd aan een portfolio van in aanmerking komende projecten (zoals gedefinieerd in Royal Schiphol Group’s Green Finance Framework). De uitgifte versterkt de liquiditeitspositie van Schiphol in deze buitengewone omstandigheden.

De uitgifte van de groene obligatie geeft invulling aan Schiphol’s Visie 2050 om de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld te creëren luchthaven en onderschrijft de acties uit onze Roadmap ‘Most sustainable airports’.

Schiphol plaatste de obligaties bij een breed scala aan institutionele beleggers. Het definitieve orderboek bedroeg ongeveer 3,8 miljard euro. De obligaties worden genoteerd op Euronext Amsterdam. ABN AMRO, BNP Paribas, ING en Rabobank fungeerden als joint bookrunners voor de transactie.

Share Button