Mosa Meat wordt gesteund door toonaangevende wereldwijde impactbeleggers, waardoor het overtekende bedrag op $ 75 miljoen komt

Bron
Mosa Meat

Mosa Meat, het Europese levensmiddelentechnologie bedrijf gevestigd in Maastricht, dat in 2013 ’s werelds eerste gecultiveerde rundvleeshamburger introduceerde, kondigde de tweede afsluiting van zijn Serie B-financiering. Deze tweede afsluiting van $ 20 miljoen brengt het tot dusver ingezamelde totaal binnen de ronde naar $ 75 miljoen.

De financiering brengt toonaangevende wereldwijde investeerders samen die toegewijd zijn aan duurzaamheid, en aan het ondersteunen van Mosa Meat in haar missie om een ​​schonere, vriendelijkere manier te ontwikkelen om echt rundvlees te maken. Deze omvatten Blue Horizon Ventures, Target Global, ArcTern Ventures en Rubio Impact Ventures. Mitsubishi Corporation, Japan, de wereldwijde geïntegreerde zakelijke onderneming die opereert samen met haar kantoren en dochterondernemingen in ongeveer 90 landen en regio’s wereldwijd, evenals een wereldwijd netwerk van ongeveer 1.700 groepsmaatschappijen, hebben ook geïnvesteerd deze ronde.

“We zijn verheugd om onze nieuwe partners te verwelkomen”, aldus Maarten Bosch, CEO van Mosa Meat. “Ook omdat ze enorme strategische capaciteiten en expertise inbrengen, delen ze onze sterke toewijding aan het vergroten van de duurzaamheid van ons wereldwijde voedselsysteem ”.

Mosa Meat gaat het geld gebruiken voor de huidige pilot-productiefaciliteit bij haar thuisbasis in Maastricht, het ontwikkelen van een industriële productielijn, de uitbreiding van het team en de introductie van heerlijk geteeld rundvlees aan consumenten. De Series B-financieringsronde wordt geleid door het in Luxemburg gevestigde Blue Horizon Ventures, the food technologiefonds dat tot doel heeft een positieve wereldwijde impact op het milieu te ondersteunen en te promoten, menselijke gezondheid en dierenwelzijn. Mosa Meat verwelkomt deze sterke groep van missie-gerichte investeerders slechts twee jaar na de oprichting ervan succesvolle Series A-financiering, die werd geleid door M Ventures en Bell Food Group.

Share Button