Vesteda en Europese Investeringsbank ondertekenen financieringsovereenkomst voor verduurzaming

Bron
Vesteda

Vesteda en de Europese Investeringsbank ondertekenden een financieringsovereenkomst van 150 miljoen euro. De lening heeft een looptijd van 10 tot 15 jaar. Vesteda zet de EIB-financiering in 2021 en 2022 in voor het verduurzamen van de bestaande woningportefeuille en voor het verwerven van nieuwe wooncomplexen. Vesteda richt zich daarbij op het gereguleerde middenhuursegment, om ook mensen met een middeninkomen een betaalbare woning te kunnen bieden.

De Europese Investeringsbank (EIB) verstrekt leningen die voldoen aan de prioriteiten van de Europese Unie, zoals het bevorderen van gelijkheid, sociale cohesie en duurzame ontwikkeling.

Frits Vervoort, CFO van Vesteda: “Vesteda en de Europese Investeringsbank hebben beiden een sterke ambitie op het gebied van duurzaamheid en betaalbaar wonen. Na een eerdere groene private placement en groene obligatie komen we nu ook in aanmerking voor een EIB-financiering. Deze overeenkomst zorgt tevens voor verdere diversificatie in onze financieringsbronnen en een langere looptijd van Vesteda’s totale schuld.”

EIB Vice-President Christian Thomsen stelde: “Duurzaamheid op het gebied van woningbouw is een heel belangrijk onderwerp in het kader van klimaatverandering. Vesteda ziet dit ook en draagt, ook middels groene financieringen, een flink steentje bij aan het verbeteren van deze situatie. De EIB is blij het bedrijf daarin te kunnen steunen.

 

Share Button