Duurzame koffieonderneming YesPlease trekt scale-up nieuwe investeerder aan

Bron
YesPlease

Het Arnhemse duurzame koffiebedrijf YesPlease ontvangt een investering van 550.000 euro van Phase2.earth. Het is de eerste investering voor dit nieuwe impact investeringsfonds van voormalige Novamedia medewerkers, waaronder Novamedia/Postcode Loterij oprichter Boudewijn Poelmann. Naast de hotelbranche hoopt YesPlease mede dankzij deze investering nu ook de consumentenmarkt kennis te laten maken met de lekkerste, eerlijkste en duurzaamste koffie abonnementen.

YesPlease heeft als belangrijkste doel een transparante, eerlijke en duurzame keten op te zetten van koffieboer tot eindproduct. Het duurzame koffiebedrijf werkt samen met partners aan een duurzame, schone en sociale wereld en garandeert naast de 100% biologisch afbreekbare cups, ook een eerlijke prijs voor de koffieboer. De koffie wordt op Italiaanse wijze gebrand en is beschikbaar in 6 single origin smaken. Daarbij gelooft YesPlease niet in koffie drinken, maar in koffie beleven.

YesPlease is al actief in top hotels en andere ketens waar goede koffie wordt geschonken. Sinds 2019 helpt YesPlease met het verduurzamen van koffie – zonder zorgen – en levert YesPlease eigen machines en cupjes. Via een YesPlease abonnement kunnen hotels en bedrijven een abonnement afsluiten waarbij ze een design-espressomachines in bruikleen krijgen en aluminiumvrije composteerbare koffiecupjes kunnen afnemen. En met succes want deze koffiemachines staan inmiddels in ruim 5000 hotelkamers en andere plekken in Nederland, België, Ierland en Engeland.

Naast uitbreiding van deze zakelijke klanten hoopt YesPlease, mede dankzij deze nieuwe investering nu ook de consumenten kennis te laten maken met hun premium koffie producten: bonen en cupjes. YesPlease is verguld met de investering. Sjoerd Stouten, CEO YesPlease: “Met Phase2.earth halen wij een droompartner binnen die ons niet alleen zal helpen met hun uitgebreide netwerk, maar ook actief mee gaat helpen bij de verdere ontwikkeling van YesPlease.”

Share Button