Universiteit Maastricht vraagt ABP om duurzamer beleid

De Universiteit Maastricht vraagt pensioenfonds ABP (dat de pensioenen van UM-medewerkers beheert) om een planmatige aanpak waarmee het fonds zo spoedig mogelijk de banden kan verbreken met sectoren die een verbintenis hebben met fossiele brandstoffen. “De klimaatcrisis is een van de grootste bedreigingen voor onze globale samenleving”, schijft het College van Bestuur in een brief aan ABP. “Luisterend naar onze medewerkers en studenten en geïnspireerd door hun initiatieven, vragen we u om acties.” 

De brief volgt op een dialoog vorig jaar, waarbij de voorzitter van het College van Bestuur van de UM in gesprek ging met de bestuursvoorzitter van ABP, samen met een vertegenwoordiger van Fossil Free Maastricht. Duurzaamheid is een van de kernwaarden van de Universiteit Maastricht, die dan ook graag haar wetenschappelijke expertise aanbiedt om het pensioenfonds te ondersteunen bij de te nemen stappen in de toekomst.

Lees de volledige brief.

Share Button