Gimv sluit de uitgifte van een eerste groene obligatie succesvol af

Bron
Gimv

Gimv NV kondigt aan dat het met succes zijn eerste duurzame obligatie heeft uitgegeven voor een totaal bedrag van 100 miljoen EUR (op 8 jaar aan 2,25%). De uitgifte van deze obligatie is mogelijk gemaakt door de creatie van een duurzaam financieringskader, een logische stap die de ambities van Gimv als verantwoordelijke investeerder bevestigt. De belangstelling voor de uitgifte was aanzienlijk: zij werd ruim overingeschreven en geplaatst bij een uitgebreide groep van investeerders, waarvan een belangrijke meerderheid met een duurzaam profiel.

Gimv pioniert als beursgenoteerde europese investeringsmaatschappij in de creatie van een kader voor duurzame financiering. Met dit framework wil Gimv zijn financieringsbeleid afstemmen op zijn duurzame investeringsambities en de impact op de maatschappij verder vergroten. Het kader laat toe om ook in de toekomst duurzame financiering aan te trekken.

Gimvs kader voor duurzame financiering werd geëvalueerd en goedgekeurd door Sustainalytics, onderdeel van de Morningstar groep en toonaangevende onafhankelijke ESG-analist.

Koen Dejonckheere, CEO“Duurzaamheid is voor Gimv een hoeksteen van onze activiteiten als verantwoordelijke investeerder. De creatie van een duurzaam financieel kader ligt in lijn met onze langetermijnstrategie en daagt ons uit om – naast de bedrijven waarin we investeren – ook de duurzaamheid van onze financiering door te lichten. Dit onderstreept ook hoe we een echte partner in duurzaamheid willen zijn voor onze portfoliobedrijven.”

Kristof Vande Capelle, CFO“Duurzame obligaties vormen een belangrijke trend in de huidige financieringsmarkt. Als investeringsmaatschappij neemt Gimv het voortouw om de traditionele vereisten van een duurzame obligatie te verzoenen met een strategie waarbij we onze financiering alloceren aan bedrijven die actief bijdragen tot de verwezenlijking van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. De succesvolle obligatie-uitgifte van vandaag is het bewijs dat institutionele beleggers onze ambities op dit vlak waarderen. We kijken ernaar uit om in de toekomst soortgelijke initiatieven te lanceren die voortvloeien uit de creatie van ons nieuw en toekomstbestendig financieringskader.”

Deze obligatie markeert een belangrijke stap wat betreft de inspanningen van Gimv om toonaangevende bedrijven te creëren. Gimv beheert momenteel een portefeuille van 55 bedrijven in vier verschillende investeringsplatformen die zich richten op sectoren die essentieel zijn voor de toekomst van onze economie en samenleving. De portefeuille van Gimv bevat ambitieuze bedrijven die zich richten o.a. op het promoten van gezonde duurzame voeding, het bieden van brede toegang tot zorg, het bijdragen tot de actieve integratie en vooruitgang in de digitale samenleving of het ontwikkelen van eco-efficiënte technologieën voor een circulaire economie.

De obligatie werd uitgegeven via een private placement en in de eerste plaats aangeboden aan institutionele beleggers. ING en Belfius werden hierbij gemandateerd als joint-lead managers.

Share Button