Bringly ontvangt investering van Ponooc voor doorontwikkeling duurzaam verzendplatform

Bron
Bringly

Logtech-bedrijf Bringly heeft een nieuwe investeringsronde afgerond. Het duurzame verzendnetwerk voor retailers en vervoerders gebruikt het groeigeld voor verdere (inter)nationale groei en ontwikkeling van het platform. De investeringsronde is geleid door Ponooc, aangevuld met Shamrock Ventures en ervaren marktexperts.

Bringly ontwikkelt een duurzaam verzendplatform met slimme logistieke software voor retailers en vervoerders. Hierdoor is het mogelijk om pakketten in binnensteden snel, efficiënt en volledig CO2-neutraal te bezorgen via fietskoeriers en elektrische voertuigen. Het verzendnetwerk maakt het mogelijk om beschikbare capaciteit van duurzame vervoerders, bezorgstromen en stadshubs te optimaliseren en beschikbaar te stellen voor efficiënte en duurzame stadslogistiek.

Door de groeiende pakketmarkt neemt het aantal vervuilende bezorgstromen in binnensteden toe. Met haar slimme verzendnetwerk maakt Bringly lokale, efficiënte én duurzame zelfde dag pakketbezorging toegankelijk in binnensteden. Klanten kunnen hun lokale verzendproces via Bringly automatiseren en duurzame bezorgstromen combineren. Pakketjes worden standaard binnen 1 uur, dezelfde middag of avond bezorgd bij de ontvanger.

“We ondersteunen steeds meer bedrijven met lokale bezorgservices – zoals “Ship-from-Store” – om enerzijds de klantervaring te verbeteren anderzijds de CO2-uitstoot te verlagen. Met een succespercentage van 99.8% en een hoge klanttevredenheid laten we zien dat het één niet ten koste van het ander gaat. We zijn blij met de ervaring, expertise en het netwerk van partners zoals Ponooc om de verdere groei van het platform te accelereren.”, aldus directeur Rajiv Laigsingh.

Rui Li, Investment Manager bij Ponooc: “Het afgelopen jaar hebben er veel ontwikkelingen in de binnenstedelijke logistiek plaatsgevonden. Binnen de keten zie je dat de operatie zowel sneller als groener wordt, iets wat wij toejuichen. In Bringly zien we een ambitieus en getalenteerd bedrijf dat een bijdrage gaat leveren aan de versnelling van de positieve ontwikkelingen in deze sector.”

Bringly is momenteel actief in meer dan 40 steden in Nederland en België. Het duurzame verzendnetwerk bestaat momenteel uit meer dan 1200 fietskoeriers en elektrische vervoerders.

Over Ponooc

Ponooc is het onafhankelijke investeringsfonds gelieerd aan Pon Holdings. Ponooc investeert sinds 2014 in Europese startups en scale-ups met een focus op duurzame energie en mobiliteit. Het portfolio van Ponooc bevat onder andere bedrijven als Swapfiets, Trunkrs, Tranzer, DOCKR, Check en Yego.

Over Shamrock Ventures

Shamrock Ventures is een impact investeringsfonds gericht op seed investeringen in innovatieve start-ups met een sociale en/of duurzame focus. Het portfolio van Shamrock Ventures bevat onder andere Crisp en Peerby.

Share Button