Mentha investeert in Nederlandse specialist in duurzame verpakkingen Multitubes Group

Bron
Mentha

Mentha heeft een partnership gesloten met Multitubes Group om verdere groei mogelijk te maken. Multitubes is opgericht in 1999 door de familie Rensen en sindsdien gegroeid tot specialist in duurzame verpakkingen met klanten door heel Europa. Het bedrijf bracht als eerste ter wereld een CO2-negatieve tube op de markt gemaakt van suikerriet. Daarnaast zijn alle tubes van Multitubes Group volledige recyclebaar. De investering ondersteunt organische groei, en maakt de weg vrij voor strategische overnames.

Multitubes biedt met twee fabrieken en verschillende verkoopkantoren een volledig aanbod in verpakkingen voor cosmetica, voedsel, farma en industriële producten. Hierbij vormen flexibiliteit, innovatie, duurzaamheid, en kwaliteit de basis voor het bedrijf waar momenteel zo’n 135 mensen werken. Multitubes richt zich op maatwerk tubes, naast standaard formaten, en is daarmee in staat om vrijwel elke denkbare tubeverpakking inclusief uiteenlopende bedrukkingen en labels te maken en te leveren.

Rob Rensen, Managing Director van Multitubes: “Ons bedrijf is hard gegroeid de laatste jaren, dankzij teamwork, toewijding en motivatie van iedereen die hier werkt. Met Mentha als financiële partner kunnen we die groei voortzetten, en hebben we meer slagkracht om internationaal een duurzaam verschil te maken in verpakkingen.”

Mentha koos voor een belang in Multitubes vanwege de innovatie binnen het bedrijf, het belang dat wordt gesteld in duurzaamheid en daarnaast ook het ondernemende karakter van de oprichters. De focus ligt de komende tijd op groei, onder andere door overnames, en het gezamenlijk verder ontwikkelen van de meest innovatieve en kwalitatieve verpakkingen voor de verschillende sectoren die Multitubes bedient.

Mark van Ingen, partner bij Mentha: “Multitubes is ontstaan uit de gedrevenheid en pioniersmentaliteit van de  familie Rensen. In de afgelopen 21 jaar hebben zij er een zeer volwassen bedrijf van weten te maken. De cultuur van Multitubes en het DNA van de oprichters ligt zeer in lijn met die van Mentha; we spreken dezelfde taal en zijn duidelijk complementair aan elkaar. Ook de initiatieven omtrent de verduurzaming van plastics spreekt ons aan, en we zullen samen hard werken om hierbij voorop te blijven lopen in de verpakkingsindustrie.”

Share Button