Sustainable Capital Group slaat een nieuwe weg in!

Partner

Vorige week lanceerde Sustainable Capital Group haar nieuwe visuele identiteit. Met een nieuw logo en nieuwe kleuren heeft het bureau haar missie om de transitie binnen duurzame financiering te versnellen kracht bij weten te zetten. De nieuwe website geeft een helder overzicht van de diensten die het bureau biedt aan zowel duurzame organisaties die financiering zoeken als groene financiers en impact investeerders die op zoek zijn naar investeringsmogelijkheden die EU Taxonomy compliant zijn.     

Zowel Financieel als Duurzaam advies onder een dak.

De financiële sector is op weg naar een duurzamer systeem. Met de aangescherpte Europese wet- en regelgeving over duurzame financiering, zoals SFDR en EU Taxonomy, begrijpt Sustainable Capital Group maar al te goed dat zich veel onduidelijkheden voordoen binnen de sector. Op de vragen ‘’Hoe wordt een organisatie EU taxonomy compliant’’ en ‘’Is deze investeringsmogelijkheid wel echt duurzaam?’’ bieden de services van Sustainable Capital Group een helder antwoord.

Olivier Takx en Marc Roodhuyzen de Vries: ‘’We hebben ervoor gekozen een actieve rol te spelen met als doel de duurzame transitie binnen de financiële sector te versnellen. We blijven uiteraard de Corporate Finance services bieden zoals iedereen van ons gewend is, zoals Corporate & Structured Finance en Debt & Equity Solutions. Daarnaast hebben we ervoor gekozen additionele services aan te bieden, zoals Sustainable Finance Advisory en Sustainable Finance Compliance Advisory. Deze services zijn gericht op (wet- en regelgeving omtrent) duurzaamheid en maakt ons de partij die expertise biedt op het gebied van financiering en duurzaamheid. We dichten hiermee de kloof dat er afgelopen jaren is ontstaan in de markt en denken hiermee een grote groep participanten in de financieringswereld te kunnen helpen om hun duurzaamheids- en financieringsdoelstellingen te behalen.’’

Voor startups, scale-ups en gevestigde bedrijven.

Met de nieuwe propositie van Sustainable Capital Group, dient het bureau verschillende doelgroepen binnen de financiële sector. Ondanks dat startups en scale-ups veelal de focus hebben gehad het afgelopen jaar, is zij er klaar voor om voor grotere partijen financiering op te halen. Voor bedragen tussen de 5 en 500 miljoen ben je bij hen aan het juiste adres. Sustainable Capital Group opereert voornamelijk in vier kapitaalintensieve sectoren: mobiliteit, energie, agricultuur en vastgoed. Echter sluiten zij geen partijen uit die opereren in andere sectoren, op voorwaarde dat de organisatie een actieve bijdrage levert aan het behalen van de Sustainable Development Goals.

Share Button