ESMA vraagt inbreng markt voor inzicht in Europese ESG-ratingaanbieders

Bron
AFM

Europees toezichthouder ESMA wil meer inzicht krijgen in de omvang, structuur en aangeboden producten van Europese ESG-ratingaanbieders en vraagt daarbij de markt om hulp. Met een zogeheten call for evidence roept zij alle betrokkenen op bij te dragen aan een beter beeld van de kenmerken van ESG-ratingaanbieders. Reageren kan tot 11 maart 2022.

ESG-ratingaanbieders zijn organisaties die een bedrijf beoordelen op de mate waarop het duurzaam en verantwoord onderneemt. Dat bedrijf krijgt dan een score voor environment, social en governance (ESG-)aspecten.

Oproep aan aanbieders, gebruikers en beoordeelde ondernemingen

ESMA wil graag inbreng van de markt om een beter beeld te krijgen van de kenmerken van ESG-ratingaanbieders in de EU. Zij richt zich niet alleen op de aanbieders zelf, maar ook op de ervaringen van gebruikers van deze ratings en ondernemingen die door deze partijen worden beoordeeld.

Input gebruikt voor EC-consultatie

ESMA gebruikt de informatie uit de call for evidence als belangrijke aanvulling op een aanstaande consultatie van de Europese Commissie over het gebruik van ESG-ratingaanbieders door marktpartijen en het functioneren van deze markt. Die consultatie publiceert de Europese Commissie naar verwachting op korte termijn. De AFM moedigt partijen aan te reageren op deze call for evidence en zo een belangrijke bijdrage te leveren aan de verbetering van de markt van ESG-ratingaanbieders.

Share Button