San Lie nieuwe directievoorzitter ASN Impact Investors

Partner

ASN Impact Investors benoemt per 1 maart 2022 San Lie als directievoorzitter. Lie volgt Bas-Jan Blom op, die de vermogensbeheerder sinds 2007 bijna vanaf de grond heeft uitgebouwd van een bescheiden speler tot dé aanjager van duurzaam beleggen.

San Lie (50) was de afgelopen jaren als hoofd portfoliomanagement verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het duurzame en financiële portfoliomanagementbeleid van de beleggingsfondsen van ASN Impact Investors. Daarvoor heeft hij bij verschillende partijen in de financiële sector gewerkt, waarbij duurzaamheid vaak een belangrijke rol speelde. Zo was hij mede-verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitrol van de Morningstar Sustainabilty Ratings in 2016.

San Lie: ‘Ik vind het een geweldige eer en uitdaging om in de voetsporen te treden van Bas-Jan, die de afgelopen 15 jaar met zoveel visie en met hart en ziel ASN Impact Investors heeft opgebouwd. Hij heeft duurzaam beleggen echt tussen de oren gekregen van beleggend Nederland.’

‘Ik heb enorm veel zin om die rol van aanjager over te nemen en de uitgesproken ambitie van ASN Impact Investors te helpen waarmaken: met al onze beleggingen in 2030 per saldo een positief effect bereiken op klimaat, biodiversiteit en mensenrechten. Dat doe ik graag met andere partijen in de sector, want een rijkere wereld bereiken we samen.’

Bas-Jan Blom: ‘Ik draag met het volste vertrouwen het stokje over aan San, met wie ik de afgelopen jaren heel prettig heb samengewerkt. Hij heeft een bijzonder gemotiveerd en deskundig team naast zich, waarmee we recent nog het ASN Biodiversiteitsfonds hebben gelanceerd. Daarmee zetten we biodiversiteit neer als nieuwe asset categorie. Wat mij betreft een cruciale mijlpaal die sterk zal bijdragen om ook de komende 15 jaar de duurzame transitie te helpen aanjagen.’

Tegelijk met de komst van San Lie breidt ASN Impact Investors zijn directie uit naar drie leden, een versterking die past bij de groeiambities voor de komende jaren. In de nieuwe samenstelling wordt Lie als directievoorzitter verantwoordelijk voor marketing, sales en fondsenmanagement. Dirk-Jan Stam (39) treedt aan als directeur finance, naast directeur risk management & compliance Ro Dielbandhoesing (42).

Foto: Bas-Jan Blom en San Lie 

Share Button