PGGM en EBRD stappen in co-financiering duurzame projecten

Bron
PGGM

Pensioenbelegger PGGM en de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) zijn een overeenkomst aangegaan om de komende drie jaar gezamenlijk leningen te financieren ten behoeve van duurzame projecten in het werkgebied van de bank. PGGM stelt hiervoor namens Pensioenfonds Zorg en Welzijn 250 miljoen euro beschikbaar.

In de samenwerking zal de EBRD de komende jaren projecten aandragen die zij voor financiering heeft geselecteerd en waar PGGM op in kan tekenen. Het zal steeds om grote projecten gaan, vaak klimaatgerelateerd, waar PGGM, naast EBRD en mogelijk andere partijen, een deel van de financiering voor zijn rekening neemt. Daarbij zullen ze door PGGM beoordeeld worden op risico en rendement, alsmede op de maatschappelijke impact die hiermee kan worden gerealiseerd.

Ricky Singh, sr investment manager bij Emerging Markets Credit PGGM: ,,Dit partnership met EBRD is een nieuwe stap in onze beleggingsstrategie. PGGM heeft de ambitie om voor Pensioenfonds Zorg en Welzijn goede financiële rendementen te maken en deze waar mogelijk te combineren met positieve maatschappelijke impact. In opkomende economieën liggen er interessante mogelijkheden om dergelijke impact te genereren. Met deze samenwerking hopen we nieuwe impactvolle beleggingsmogelijkheden aan te boren en te profiteren van de diepgaande expertise en hoge standaard die de EBRD gedurende een lange periode heeft opgebouwd in de landen waar ze actief is.”

De EBRD is een multilaterale bank die zich richt op de ontwikkeling van de private sector en ondernemingsgeest in bijna veertig landen in Europa, Azië en Afrika. Ze kent 71 landen plus de EU en de Europese Investeringsbank EIB als aandeelhouders.

Share Button