Beleggersfair 2019

Beleggersfair 2019

Wanneer

27/09/2019    
09:00 - 17:00

Waar

Beurs van Berlage
Damrak, Amsterdam, Netherlands, 1012 ZJ

De BeleggersFair 2019 is het meest complete, leerzame en leuke beleggersevenement van Nederland. Een dag waarbij zowel mensen die hun eerste schreden op de beurs willen zetten als gevorderde beleggers die meer uit financiële markten willen halen op hun wenken worden bediend. Met stands, snelcursussen, masterclasses, live trading, tips voor 2020 en optredens van beursgoeroes. Geef je kennis en vermogen een boost!

Ook duurzaam en impact beleggen staan op het programma!

Masterclass Duurzaam beleggen 10.15 – 11.00 uur 

Duurzaam beleggen een vergelijkbaar rendement en voor onze toekomst beter? Deze en meer vragen worden beantwoord tijdens de Masterclass Duurzaam beleggen.

Verduurzaming is nodig om onze wereld voor de toekomst leefbaar te houden. Bijvoorbeeld op het vlak van het gebruik van de natuurlijke hulpbronnen. In 2030 bestaat de wereldbevolking naar verwachting uit 8,6 miljard mensen en hebben we 35% meer voedsel, 40% meer water en 50% meer energie nodig. Met dit soort percentages – en dat zal naar verwachting in de toekomst nog meer toenemen – raken de natuurlijke hulpbronnen uitgeput. Om aan de vraag naar deze hulpbronnen op een duurzame wijze te kunnen voldoen, hebben we bedrijven nodig die investeren in oplossingen voor deze problematiek. Dit en meer biedt beleggingskansen.

Tijdens de Masterclass komen de de verschillende vormen van duurzaam beleggen, ESG analyse, de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN en de wijze waarop ABN AMRO haar beleggingen selecteert aan bod. Ook wordt aandacht besteed aan de algemene gedachte dat duurzaam beleggen ten koste zou gaan van het verwacht rendement.

Paneldiscussie: Impactbeleggen de nieuwe norm? 15.00 tot 15.20 uur.

Niet meer willen beleggen in bijvoorbeeld tabak, wapens en kinderarbeid was de eerste stap. Maar steeds meer beleggers nemen de volgende stap van bedrijven die duurzaam ondernemen naar impactbeleggen, ofwel duurzaam beleggen waarbij ook nog de wereld meetbaar beter, mooier en houdbaarder wordt.

Blijven de rendementen met beleggen in bedrijven die meetbaar positief bijdragen aan het milieu, klimaatverandering en de maatschappij wel vergelijkbaar met voorheen? De beloften zijn er volop, maar hoe zie je door de bomen het bos en scheid je het kaf van het koren…

Over dit thema gaan Huub van Riet van NN Investment Partners, Attila Czudar van BNP Paribas en een derde deelnemer ‘s middags tijdens het plenaire programma met elkaar in gesprek.

Schrijf gratis in!!

Portaal Duurzaam Financieel is opnieuw mediapartner van dit event! Lezers kunnen zich gratis inschrijven:

Share Button