Internet-themaportaal voor een duurzame wereld geopend!

Bron
NCDO/DORIS

Links
NCDO

Met de nieuwe site DORIS is het vinden van informatie over de duurzame wereld op het web een stuk makkelijker geworden. Er zal een campagne worden gevoerd om de website onder de aandacht te brengen van Nederlanders. De site wordt gesteund en gevuld door organisaties en bedrijven die deelnemen aan Doris. Het is een initatief van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO).

Doris is een themaportaal met oog voor de wereld. Je vindt er informatie en diensten over milieu, mensenrechten en mondiale vraagstukken. Nederlandse organisaties, instellingen en bedrijven leveren die informatie. Doris streeft ernaar dat toegankelijk aan te bieden.
Doris beheert de website. Een onafhankelijke redactie brengt vijf dagen per week nieuws. Dat gebeurt samen met het tijdschrift onzeWereld.

Doris richt zich op Nederlandse publieksgroepen. In een later stadium zal er ook specifieke informatie komen voor deskundigen en bedrijven in de sector van milieu, mensenrechten en internationale samenwerking. Volgend jaar komt er een deelsite voor leerlingen en docenten van het middelbaar en voortgezet onderwijs.

Doris is een initiatief van de NCDO, de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling. Stichting DOEN financiert een deel van het project.

Share Button