Bacob lanceert weer nieuw ethisch fonds: Stimulus Pacific

Bron
BACOB

De Belgische bank BACOB heeft weer een nieuw ethisch beleggingsfonds gelanceerd: Stimulus Pacific.

Stimulus Pacific is een compartiment voor gevorderde beleggers die al over een ruim gespreide portefeuille beschikken. Het compartiment belegt in aandelen uit Oost-Azië en Oceanië : Japan, Singapore, Hong Kong, Australië en Nieuw-Zeeland.
Stimulus Pacific is een ethische belegging. Het compartiment investeert enkel in bedrijven die mens- en milieuvriendelijk ondernemen. Het milieubeleid en het sociale beleid van het bedrijf, de kwaliteit van de jobs en de relaties met Derde Wereld-landen zijn hierbij de belangrijkste aandachtspunten. Verder wordt bestudeerd in hoeverre ondernemingen al dan niet betrokken zijn bij wapenhandel- en productie, kernenergie, onnodige dierenproeven, kinderarbeid… Het compartiment doet voor de beoordeling van de bedrijven een beroep op het onafhankelijke onderzoek van Ethibel vzw. Stimulus Pacific draagt dan ook het Ethibel-keurmerk.

Rendement

De Pacific-regio is momenteel in economisch herstel en profiteert vooral van de economische heropleving op wereldschaal. Daarnaast kunt u erop rekenen dat het steeds gaat om topaandelen waarvan verwacht wordt dat ze toekomstgericht het meest te bieden hebben.
Het ethisch karakter van Stimulus Pacific beïnvloedt de return van deze belegging niet negatief. Studies hebben namelijk aangetoond dat ethische beleggingen op lange termijn gelijkaardige rendementen opleveren als gewone beleggingsfondsen.

Veiligheid

De inlage van Stimulus Pacific wordt gespreid over verschillende landen en sectoren. Dit betekent een belangrijke beperking van het risico. Ook de kwaliteit van de aandelen moet te grote risico’s uitsluiten. BACOB adviseert bij dergelijke aandelenfondsen een beleggingshorizon van minimum 7 jaar.

Praktisch
Lanceerperiode: van 16 augustus tot en met 15 september 2000

Eerste inventariswaarde: maandag 18 september 2000 aan 2.500 JPY (+/- 980 BEF) per aandeel

Vorm van de aandelen: kapitalisatie-aandelen

Inventariswaarde: dagelijkse bepaling in JPY

Commissie: 2,50 % bij intrede; geen bij uittrede

Beurstaks: 1,00 % bij intrede; 0,50 % bij uittrede (met telkens een maximum van 15.000 BEF per borderel)

Leveringskosten :
op een BACOB-effectenrekening : nihil
fysieke levering : 0,20 % leveringstaks en 300 BEF materialisatiekosten

Share Button