Verdrag van Noordwijk aan Zee beoogt de invoering van een werkelijk nieuwe economie.

Ode Magazine – een invloedrijk Nederlands alternatief nieuwsmagazine ("Kroniek van de onderstroom")- heeft recent een cover-story gepubliseerd over de effecten van de global economy.

Na een gedegen analyse van de mechanismen van het economische systeem is Ode gekomen met 12 practische suggesties om een meer humane economie te bewerkstelligen. Deze suggesties zijn in een verdrag opgenomen dat geratificeerd zal worden op 1 december a.s. in Noordwijk aan Zee. De keuze voor deze plaats is gemaakt omdat hier een beroemd hotel/conferenciecentrum staat aan de kust, sterk lijkend op Hotel Mount Washington in Bretton Woods waar onze huidige economisch stelsel is ontworpen door de wereldleiders een halve eeuw geleden.

Ode vindt het tijd om samen dit systeem eens te herontwerpen voor de 21ste eeuw. Ode Magazine organiseert een conferentie op 1 en 2 december a.s. om het Verdrag van Noordwijk aan Zee te adopteren. Diverse bekende internationale sprekers, schrijvers en wijsgeleerden zullen worden uitgenodigd om met de andere deelnemers aan het verdrag te werken.

De 12 punten van het verdrag zijn:

* Nieuwe berekening van nationaal inkomen
* Invoer van duurzame munteenheid
* Invoer van Tobin Tax
* Kwijtschelden van schulden van armste landen
* Invoer van specifieke handelsregels per land
* Accent op zinvolle handel
* Opheffen van scheiding tussen werk en leven
* Geestelijke groei
* Menselijke maat
* Accent op ‘het sociale product’
* Natuurlijke productiemethoden en groene energie
* Besparen vanuit respect voor de aarde

Share Button