Sustainable Investment Research International opgericht

Vandaag is de oprichting van de SiRi Group bekend gemaakt. SiRi staat voor Sustainable Investment Research International. Deze nieuwe Group is een wereldwijd netwerk van gerenommeerde researchinstellingen die zich hebben gespecialiseerd in het screenen van bedrijven op grond van sociale- en milieucriteria.

Triodos Research is samen met het Amerikaanse KLD (Kinder, Lydenberg & Domini & Co) een van de oprichters van SiRi. Triodos Research kan nu beschikken over een netwerk van ruim 100 researchers die wereldwijd koplopers in sociaal- en milieubeleid selecteren voor belegging door de Triodos Meerwaarde Fondsen.
In tegenstelling tot research instellingen die wereldwijd onderzoek verrichten vanuit hun vestigingsland, beschikken aangesloten leden van SiRi over onderzoekers die werken in het land waar het bedrijf is gevestigd. Deze onderzoekers kennen de cultuur van het land. De ervaring leert dat dit leidt tot een hogere kwaliteit van research en bedrijven motiveert tot een beter sociaal- en milieubeleid.

Share Button