Netwerk Vlaanderen publiceert Gids voor ethisch sparen en beleggen.

Netwerk Vlaanderen ijvert al achttien jaar actief voor anders omgaan met geld en gidst u met dit boek op een rondreis doorheen de wereld van het ethische sparen en beleggen. In deze gids worden meer dan veertig spaar- en beleggingsproducten op een overzichtelijke wijze voorgesteld – producten die geld, mens en milieu met elkaar trachten te verbinden. Het boek behandelt vragen als: hoe vullen banken en beleggingsfondsen het ethische principe concreet in of wat brengen dergelijke producten maatschappelijk en financieel op? Voorts behandelt de gids de geschiedenis van het ethische sparen en beleggen, het actieve aandeelhouderschap en de organisaties die de producten aanbieden of controleren. Een financieel lexicon verklaart de economische termen.

De Gids voor ethisch sparen en beleggen is een uitgave van Houtekiet en Netwerk Vlaanderen, telt 224 pagina’s en kost NLG 37,60 of BEF 690 en is te bestellen in de boekshop op deze site of volg de link.

Share Button