Lancering van de "Ethibel Sustainability Index"

Bron
Ethibel

Op 27 juni zet Ethibel een belangrijke stap, met de lancering van de "Ethibel Sustainability Index" (E.S.I.). Deze index hanteert even strenge sociaal-ethische kwaliteitsnormen als de huidige vierde generatiefondsen met het Ethibel-label. Hiermee biedt Ethibel een onmisbaar instrument aan alle investeerders die een gezonde financiële opbrengst willen combineren met een positieve impact op de samenleving. Voor de technische ondersteuning kan Ethibel rekenen op de competentie van een grote Amerikaanse provider, Standard & Poor’s, een erkend expert op het vlak van financiële informatie en analyse.

Ethibel biedt sinds tien jaar advies en diensten aan duurzame beleggers. Het Ethibel label voor beleggingsfondsen heeft een vaste plaats verworven op de Belgische retailmarkt van duurzame beleggingen en breekt nu ook door op de Europese markt.

Voor 2002 heeft Ethibel zich als prioriteit gesteld om ook de institutionele beleggers te overtuigen van het maatschappelijke belang van een hoge kwaliteitsstandaard bij het vastleggen van sociaal-ethische beleggingscriteria.

Share Button