Normen & waarden voor beginners: Triodos Kinderspaarrekening

Triodos Bank lanceert een nieuwe kinder spaarrekening met een opmerkelijke reclamecampagne.

"Hoe leer je een kind normen en waarden in een land waar ze niet eens een minister van milieu hebben en waar groenregelingen ter discussie staan? Gewoon door ze een kinder spaarrekening te geven bij Triodos Bank. Dan leer je ze het milieu te sparen…". Zo begint de advertentie die in kranten en via radiospotjes aandacht vraagt voor de nieuwe Triodos Kinder Spaarrekening.

Met de nieuwe reclamecampagne wil Triodos Bank benadrukken dat de zorg voor mens, natuur en milieu alles behalve uit de tijd is.
Directeur Frans de Clerck van Triodos Bank: "Volgens minister Heinsbroek kun je met een goede advertentie alles verkopen. Wij verwachten dat ouders en grootouders dit een goede advertentie vinden."
Ouders en grootouders willen hun (klein)kind vaak een financiële steun in de rug bieden voor zijn of haar toekomstplannen. Met het nieuwe Kinder Toekomst Plan kan dat nu op een duurzame manier. Bij Triodos Bank wordt het spaargeld ingezet om bijvoorbeeld de biologische landbouw te stimuleren of om duurzame energieprojecten te financieren. Bovendien worden via een samenwerking met het Liliane Fonds kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden gesteund.

De nieuwe spaarrekening kent een extra hoge rente: 4,1% (per 4 oktober 2002, wijzigingen voorbehouden). De rekening kan geopend worden tot het 12e levensjaar van het kind, met een minimale duur van vijf jaar. Tussentijds geld opnemen voor studiedoeleinden kan zonder kosten. Het Kinder Toekomst Plan is zeer geschikt om bijvoorbeeld maandelijks een bedrag bij te storten (automatisch sparen).

Samenwerking met Liliane Fonds
Bij opening van een Triodos Kinder Spaarrekening schenkt Triodos Bank 5 euro aan het Liliane Fonds, een speciaal fonds voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. De hulpverlening van het fonds kenmerkt zich door de sterk persoonsgerichte aanpak binnen de gezinssituatie. Jaarlijks geeft het Liliane Fonds aan duizenden kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke handicap met relatief kleine bedragen een doeltreffende opstap voor hun verdere leven.

Kikker en de vreemdeling
Nieuwe spaarders die voor 5 december a.s. minimaal 500 euro inleggen op de nieuwe Kinder Spaarrekening ontvangen het prentenboek ‘Kikker en de vreemdeling’ van Max Velthuijs als welkomstgeschenk.

Share Button