Milieudefensie belegt groene boterham

Milieudefensie biedt maandag 7 oktober de leden van de Tweede- Kamercommissie voor Financiën een groen belegde boterham aan. Met de actie wil Milieudefensie voorkomen dat de Fiscale Groenregeling wordt afgeschaft. Milieudefensie wil de groenregeling behouden omdat anders de stimulans voor investeringen in onder andere windenergie en duurzame landbouw wordt weggenomen.

De Tweede-Kamercommissie voor Financiën bespreekt volgende week de Fiscale Groenregeling. De kans is groot dat deze wordt afgeschaft. De regeling geeft beleggers belastingvoordeel wanneer ze investeren in ‘groene projecten’ zoals duurzame energieopwekking, natuurontwikkeling en biologische landbouw. De afstand tussen commercieel en groen rendement wordt met de Fiscale Groenregeling verkleind en milieuvriendelijk beleggen gestimuleerd

Het schrappen van de regeling heeft een nadelig effect op duurzame projecten. ‘Biologische boeren hebben juist nu de markt nog klein is steun nodig in de vorm van voordelige leningen,’ aldus Nicole Bakker, campagneleider Landbouw en Voedsel van Milieudefensie. ‘Hetzelfde geldt voor ondernemers die windmolens willen exploiteren. Zonder goedkope financiering van kleinschalige groene stroomprojecten wordt de oplossing van het klimaatprobleem nog duurder,’ vult Luuk Heijlman, campagneleider Klimaat en Energie, aan.

Share Button