Dexia Asset Management lanceert in maart eerste ‘ethische’ tracker

Bron
TijdNet

Links


Als allereerste Belgische speler lanceert Dexia Asset Management in maart een tracker op een ethische beleggingsindex. Trackers zijn beursgenoteerde beleggingsfondsen die een index nabootsen. Met het initiatief, dat in eerste instantie bedoeld is voor institutionele investeerders, wil de vermogensbeheerpoot van Dexia inspelen op de groeiende vraag in Europa naar ethische beleggingen.

Ethisch beleggen zit in de lift. Steeds meer (institutionele) beleggers eisen garanties over het sociale en ecologische beleid van de bedrijven waarin ze investeren.

Dexia is met een marktaandeel van 65 procent marktleider in dit nichesegment. Een positie die de Frans-Belgische groep nog wil versterken door de lancering van de allereerste tracker op een ethische beleggingsindex van Europese ondernemingen. ‘De lancering is voorzien voor maart en is een primeur voor de Belgische markt,’ bevestigt Hugo Lasat, topman van Dexia Asset Management.

Trackers zijn beursgenoteerde beleggingsfondsen met een variabel kapitaal. Zij kunnen bijgevolg doorlopend worden verhandeld, net als een gewoon aandeel.

Het initiatief van Dexia is in eerste instantie gericht op de institutionele markt. ‘Op de korte termijn mikken wij op de institutionele beleggers, maar op de lange termijn willen we ook zoveel mogelijk particuliere beleggers aantrekken’, zegt Mikael Kohn, product manager bij Dexia Asset Management.

Share Button