Petercam lanceert een ethish beleggingsfonds: PAM Equities Europe Ethical

PAM Equities Europe Ethical is een nieuw compartiment van de bevek PAM.

Dit zijn de voornaamste kenmerken:

Type belegging: aandelen Europa
Beleggingsstrategie: PAM Equities Europe Ethical is een actief beheerd compartiment van de bevek PAM en belegt uitsluitende in aandelen van bedrijven die behoren tot het investeringsregister van Ethibel (voor meer details zie hieronder). Binnen dit universum zal Petercam een bottom-up benadering toepassen. Het is ons doel om de volatiliteit te beperken en de aandeelhouders een aantrekkelijke risico-return verhouding te bieden.
Ethische screening: voor de ethische screening van de bedrijven doen we beroep op de vzw. Ethibel. Deze analyseert de bedrijven op vier niveaus: het intern sociaal beleid, het extern maatschappelijk beleid, het milieubeleid en het ethisch-economisch beleid. Meer details over de gebruikte criteria vindt u op de website van Ethibel, www.ethibel.org.

Share Button