Duurzame bank ASN blijft groeien

(Gepubliceerd in Het Financieele Dagblad van 25 april 2003).

Duurzaam bankieren blijkt ook in minder gunstige omstandigheden aantrekkelijk te zijn. Een groeiende groep consumenten kiest voor de ASN Bank die naast rendement ook voor verantwoord beleggen kiest. Dat blijkt uit de jaarcijfers over 2002 die de bank donderdag heeft gepubliceerd.

ASN Bank is onderdeel van de SNS Reaal Groep. Het aantal klanten steeg met bijna 8% naar 183.000. Het totaal aan toevertrouwde spaargelden nam met een kwart toe naar euro 1,2 mrd en het balanstotaal groeide met bijna een kwart tot ruim euro 1,3 mrd. Hierdoor steeg vorig jaar de nettowinst met 15% naar euro 9 mln. Het totale vermogen onder beheer, inclusief het geld dat is ondergebracht in beleggingsfondsen, kwam uit op euro 1,7 mrd.

Share Button