Kapitaalemissie haalt meer dan 17 miljoen EUR op. Nieuwe directeur voor Triodos Bank België.

De kapitaalemissie van Triodos Bank is een groot succes geworden. In april 2003 lanceerde Triodos Bank een nieuwe kapitaalemissie in België en Nederland. Dit om de gestage groei en internationale ontwikkeling van de bank -Triodos Bank wil onder meer in januari 2004 een vestiging in Spanje openen – te schragen. Het ambitieuze objectief om in de twee landen samen 17 miljoen EUR op te halen, is bereikt.

Olivier Marquet volgt op 1 september a.s. Pierre Aeby op als directeur van de Belgische Triodos Bank vestiging. Olivier Marquet (46j) is een doorwinterde bankier. Zijn carrière heeft zich totnogtoe grotendeels in het algemeen beheer van internationale bankfilialen en het fondsenmanagement afgespeeld. Pierre Aeby vervoegt, na 5 jaar Belgisch directeurschap, Peter Blom in de internationale directie van de in Nederland gevestigde Triodos Bank NV. Peter Blom en Pierre Aeby vormen voortaan het executive committee van de bank.

Kapitaalemissie realiseert objectief en haalt 17 miljoen EUR nieuw kapitaal op.

De aanhoudende groei van Triodos Bank was aanleiding voor de bank om op 26 april 2003 een nieuwe emissie van aandelen uit te schrijven en zo een verdere groei van de activiteiten mogelijk te maken. Triodos Bank wil immers uitgroeien tot dé Europese bank gespecialiseerd in duurzaam bankieren en wil alvast in 2004 naast haar vestigingen in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk, ook in Spanje van start gaan.

Zowel institutionele als particuliere beleggers schreven in op de emissie en brachten meer dan 17 miljoen EUR nieuw kapitaal aan. Het aandeel van de Belgische investeerders hierin bedroeg 4,5 miljoen EUR. De bank verheugt zich in dit resultaat, zeker in een klimaat gekenmerkt door een negatieve stemming rond beleggen in aandelen.

Internetbanking en ontwikkeling duurzame sectoren als prioriteit.

Olivier Marquet kiest voor Triodos Bank na leidinggevende functies bij onder meer de ING-groep (Lid van Directiecomité Private Kas Bank, Voorzitter Raad van Bestuur BBL Finland, Managing director Mutual Funds Europe bij ING Asset Management) en tot juni 2003 bij BNP-Paribas (Head of Mutual Funds Sales Benelux) te hebben bekleed: “Triodos Bank is een prachtig verhaal van een professionele, rendabele bank die haar activiteiten volledig uitbouwt langs de duurzame zijde van de economie. Alleen is het nog onvoldoende gekend bij het grote publiek in België. Daaraan, samen met de medewerkers, verder bouwen, is onze uitdaging. Hierin zal de ontwikkeling tot een volwaardige Internetbank een belangrijke schakel zijn.”

Share Button