Symposium Triodos & Hivos over microkrediet

Bron
Hivos

Vrijdagmiddag 14 november organiseert Hivos, in samenwerking met de Triodos bank een symposium over microkrediet. Wat betekent microkrediet voor ondernemers en andere mensen in de praktijk? Wat draagt microkrediet bij aan armoedebestrijding en hoe meet/weet je dat? Op deze en andere vragen gaan sprekers en panelleden in.

Drie zuidelijke sprekers van partnerorganisaties van Hivos die zich bezighouden met microkredietverstrekking, laten ons delen in hun praktijkervaringen.

Hivos en Triodos werken samen in het Noord-Zuid Plan en in het Triodos Fair Share Fund om initiatiefrijke mensen in ontwikkelingslanden kredietfaciliteiten te bieden. Hivos is in 2003 voorzitter van het Nederlandse Microfinancieringsplatform. Van dit platform zijn de tien Nederlandse instellingen die zich bezig houden met microkrediet in ontwikkelingslanden, zoals FMO, Doen en Rabobank Foundation, lid. Dit jaar zijn de Nederlandse instantanties die zich bezighouden met microkrediet, onder de loep genomen door een commissie van CGAP, die een evaluatie hebben geschreven. Ook deze aanbevelingen, de reacties hierop en de stappen die genomen gaan worden naar aanleiding van de adviezen, komen aan op het symposium aan de orde. Het symposium is in Theater Concordia in Den Haag. Aanmelden kan via info@hivos.nl

Share Button