Triodos actie succes: meer dan 500 rekeningen geopend

De actie ‘Adopteer een kip’ is een succes. Op 11 november is de 10.000ste biologische kip geadopteerd. Onder de adoptieouders zijn veel bekende Nederlanders: o.a. nieuwslezeres Loretta Schrijver, presentatrice Astrid Joosten en politici als minister van Landbouw Cees Veerman (CDA), Jan Marijnissen en de hele SP-fractie, Partij v/d Dieren-voorzitter Marianne Thieme en Erica Terpstra (VVD).

De enorme vraag naar het aantal adoptiekippen overtreft de verwachtingen van de organisatoren. Nog dagelijks stromen honderden aanvragen binnen. Ook vanuit het bedrijfsleven bestaat grote belangstelling voor de adoptie via kipkadobonnen als diervriendelijk kerstgeschenk. Het succes van de actie betekent dat er steeds meer kippen een dierwaardig leven kunnen leiden met behoud van snavel, een ruime stal met daglicht, een uitloop naar buiten, legnesten met stro, biologisch voer en de aanwezigheid van hanen, aldus Biologica.

Adoptiekip
Biologica is eind september met de actie ‘Adopteer een kip’ van start gegaan. De vogelpest was hiervoor de directe aanleiding. Voor € 29,50 per jaar kunnen consumenten een biologische kip adopteren. Met de kipkadobon kan iemand een half jaar lang een adoptiekip cadeau gedaan worden. Naar verwachting zal de Sinterklaas- en kerstdrukte rond de kadokippen er toe leiden dat het aantal geadopteerde kippen nog flink zal doorgroeien.

De Kip-en-Ei rekening van Triodos Bank is ook een succes. Er zijn er al meer dan 500 geopend. Met de Kip-en-Ei rekening krijgen de rekeninghouders geen rente maar eieren voor hun geld. De inleg wordt gedurende een looptijd van vijf jaar ingezet voor de biologische landbouw.

Share Button