Het reservefonds van de Vlaamse Zorgverzekering wordt duurzaam belegd

Bron
Ethibel

Met de belegging in duurzame effecten van het reservefonds beoogt Adelheid Byttebier, Minister van Welzijn, Gezondheid en Gelijke kansen, bij te dragen aan de vervulling van de voorbeeldrol van de overheid hieromtrent. De omvang van het reservefonds bedroeg in november 415,4 miljoen €.

Het aandelenmandaat gaat naar Dexia Asset Management. Er Is voor 50 miljoen€ een inschrijving genomen in een nieuw fonds: het « E10 fonds » van Paricor NV. Een nieuwe duurzame beleggingsindex van Ethibel, ESI Global for Institutionals, werd hiervoor ontwikkeld. Ethibel hoopt met dit nieuw product eveneens andere institutionele investeerders aan te trekken.

De obligatiemandaten (totaal 350 miljoen €) werden toegewezen aan KBC en aan Lombard Odier. De bedrijfsobligaties worden eveneens geïnvesteerd in bedrijven die opgenomen zijn in het Ethibel Investment register.
De Vlaamse Zorgverzekering, opgericht door de Vlaamse regering, dekt de kosten voor niet-medische zorg. Een vergrijzende bevolking brengt een stijging van deze kosten mee. De aansluiting bij een zorgkas is verplicht in Vlaanderen voor personen boven 25 jaar en is mogelijk voor personen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Share Button