ASN-Novib Fonds verkrijgt officiële status van sociaal-ethisch fonds

Bron
ASN Bank

Het ASN-Novib Fonds heeft met ingang van heden (en met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2004) de status van sociaal-ethisch fonds verkregen. Hierdoor kunnen deelnemers met een belegging in dit fonds extra fiscaal voordeel behalen. Dit fiscale voordeel kan oplopen tot 2,5% van het ingelegde bedrag. Zo helpt de belegger in het ASN-Novib fonds kleine ondernemers in ontwikkelingslanden aan een betere toekomst en ontvangt zij/hij bovendien een aantrekkelijk rendement. Daarnaast kan de belegger in het ASN-Novib fonds in de actieperiode van 20 augustus tot 18 november 2004 bij een inleg van € 2.500,- een gratis aandeel ontvangen ter waarde van € 50,-.Het financieel rendement van het ASN-Novib Fonds kan zo uitkomen op maar liefst 6,5%: 2% beoogd fondsrendement, 2,5% fiscaal voordeel en 2% in de vorm van een gratis aandeel.

Armoedebestrijding die voor alle partijen oplevert
Het ASN-Novib Fonds is in 2004 reeds met maar liefst 25% gegroeid naar een fondsvermogen van ruim 11,5 miljoen euro en is een samenwerkingsverband van de ASN Bank en Novib. Het ASN-Novib Fonds investeert in Microfinancieringsinstellingen. Via deze lokale bankinstellingen verstrekt het fonds kredieten tegen eerlijke voorwaarden aan kleine ondernemers in ontwikkelingslanden. Deze zogenaamde microfinanciering is een van de manieren die hen in staat stelt structureel in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien en daarmee een onafhankelijke toekomst op te bouwen. Het geld wordt gebruikt voor de opbouw van een eigen bedrijf, of dat nu een schoenwinkel, een boerderij, een timmerwerkplaats, of een marktkraam is.

Grootste duurzame bank sinds 1960.
ASN Bank zet zich in om de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen en laat zich daar in haar economisch handelen door leiden. Economische groei mag volgens ASN Bank niet ten koste gaan van het milieu, de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen of anderszins worden afgewenteld op toekomstige generaties. In Nederland is ASN Bank marktleider. ASN Bank is actief op het gebied van beleggen, sparen, kredieten en hypotheken. Klanten kunnen bankieren via internet (www.asnbank.nl), post of telefoon. ASN Bank is opgericht in 1960 en maakt deel uit van de SNS Reaal Groep.

Share Button