Beleggingsfondsen met Ethibel-label ontvangen als eerste het Oostenrijkse milieulabel

Bron
Ethibel

Ethibel – de in Brussel gevestigde onderzoeks- en adviesorganisatie die actief is op het gebied van Corporate Social Responsibility – meldt trots dat op 15 september, tien fondsen met het Ethibel-label, van de Oostenrijkse regering het milieulabel "Umweltzeichen" mochten ontvangen.

De Oostenrijkse minister van Leefmilieu, de heer Josef Proll, overhandigde het milieucertificaat aan Kommunalkredit Dexia Asset Management, een dienstverlenende onderneming die in maart 2004 door Kommunalkredit Austria en Dexia Asset Management werd opgericht.

De "Umweltzeichen" is het eerste eco-label in heel Europa dat toegekend werd aan beleggingsfondsen. Het label is bedoeld voor beleggingsfondsen die voldoen aan een groot aantal criteria:

* Uitsluitingscriteria (nucleaire energie, wapens, schending van mensenrechten, verspreiding van genetisch gemodificeerde organismen)
* Positieve selectiecriteria (materiaalefficiëntie, corporate governance, personeelsbeleid, enz.)
* Kwaliteit en integriteit van de selectieprocedures (op basis van de CSRR-QS 1.0, de Europese vrijwillige kwaliteitsstandaard voor Corporate Sustainability and Responsibility Research)
* Transparantie (op basis van de EUROSIF-richtlijnen voor beleggingsfondsen)
* Kwaliteitsstandaarden voor de vermogensbeheerder

Een onafhankelijke expert heeft de Ethibel-methodologie en kwaliteitsmanagementsystemen nog voor de toekenning van het label geverifieerd.

De duurzame fondsen van Dexia die het Oostenrijkse label voor leefmilieu mochten ontvangen, zijn de eerste beleggingsfondsen met Ethibel-label op de Oostenrijkse markt.

Share Button