Groenbeleggen regeling uitgebreid met projecten voor duurzaam bouwen van kantoren.

In de Miljoenennota is op Prinsjesdag gepresenteerd dat de Groenbeleggen regeling uitgebreid met projecten voor duurzaam bouwen van kantoren.

Dat betekent dat kantoorgebouwen die voldoen aan de eisen van energiebesparing, duurzame energie, waterbesparing, materiaalgebruik en binnenmilieu in aanmerking komen als groenproject. Groenprojecten kunnen tegen lagere kosten worden gefinancierd, waardoor ze eerder rendabel zijn. Op deze manier krijgen innovaties eerder een kans. Duurzame woningbouwprojecten konden al als groenproject worden aangewezen.
Door nu groen beleggen ook mogelijk te maken voor duurzame utiliteitsbouw wordt de regeling verhoogd tot 5 miljoen euro in 2009. De milieu-investeringsaftrek wordt met 15 miljoen euro verhoogd, hiermee worden milieuvriendelijke investeringen gestimuleerd.

Share Button