Vredeseilanden vzw en Triodos Bank België gaan samenwerken

Vredeseilanden vzw, een van de ngo’s actief in Noord-Zuid ontwikkelingssamenwerking, en Triodos Bank, de duurzame bank, gaan samenwerken. Zo maken beide organisaties bekend. Vredeseilanden kiest voortaan voor Triodos Bank als bankier voor eigen financiën en zal ook de Triodos spaarrekening voorstellen aan haar leden en sympathisanten.

Beide partijen winnen bij de samenwerking. Voor Vredeseilanden is het een manier om op permanente basis bijkomende inkomsten te genereren. Voor Triodos Bank betekent het een bevestiging én versterking van haar partnership met ngo’s actief in de Noord-Zuid werking.

Vredeseilanden wordt een bemiddelaar van Triodos.

De formule is eenvoudig. De organisatie treedt voortaan op als bemiddelaar van Triodos Bank en ontvangt jaarlijks van de bank een vergoeding in functie van de tegoeden op rekening die haar leden of sympathisanten bij de bank openen.

De spaarder ontvangt zijn interest, net zoals bij andere banken. Indien hij wenst, kan hij daarenboven kiezen voor de formule Rentebestemming en zo (een deel van) de rente die hij ontvangt op zijn Triodos spaarrekening, afstaan aan Vredeseilanden.

Vredeseilanden
Vredeseilanden streeft naar een aanvaardbare levensstandaard voor familiale landbouwers in Zuid en Noord, dankzij duurzame landbouw. Om dat te bereiken, werkt de organisatie aan verandering op sociaal, economisch en politiek vlak. Ethisch ondernemen, in eigen land, hoort daar ook bij. Precies daarom is de samenwerking met Triodos erg belangrijk voor Vredeseilanden: het levert een meerwaarde op voor de boeren in het Zuiden.

Triodos Bank
De samenwerking met bemiddelaars is voor Triodos Bank een beproefde formule. Naast het rechtstreeks contact met potentiële klanten, heeft de bank van bij haar start samenwerkingsakkoorden afgesloten met grote en kleine organisaties als Alterfin, Amnesty International, Greenpeace, WWF, Natuurpunt, Velt, Gaia en Netwerk Vlaanderen.

Olivier Marquet, directeur Triodos België, “ Het vertrouwen van deze organisaties win je niet enkel op basis van de vergoeding op spaartegoeden die je biedt als bank, maar wel omdat Triodos Bank spaargelden exclusief omzet in duurzame kredieten en hierover volledig transparant is. Dit vertrouwen moet je elke dag opnieuw waar maken”

De huidige spaarcampagne van de bank staat trouwens in het teken van de solidariteit met deze partners.

Share Button