Nationale Loterij België wil zowat 250 miljoen euro ethisch beleggen

De Nationale Loterij zal voortaan zijn beleggingen onderwerpen aan een ethische toets. "Met een portefeuille van ongeveer 250 miljoen euro wordt de Nationale Loterij op die manier waarschijnlijk de grootste ethische belegger van ons land" stelde minister van Overheidsbedrijven Johan Vande Lanotte woensdag op een persconferentie.

In aanwezigheid van de minister stelde de Nationale Loterij woensdag zijn nieuwe financiële beleid voor. De Nationale Loterij zet naar eigen zeggen een nieuwe wezenlijke stap naar een maatschappelijk verantwoorde beleggingspolitiek. Die overstap naar een ethische beleggingspolitiek zal in verschillende stappen verlopen en in samenwerking met Ethibel/Stock at Stake, de belangrijkste onafhankelijke Belgische referentie voor duurzame beleggingen.

Share Button