ASN Bank introduceert de ASN Optimaalrekening

Bron
ASN Bank

De ASN Bank introduceert op 1 februari 2006 de ASN Optimaalrekening. Een rekening waarop de klant zowel duurzaam kan sparen met een hoge rente, als voordelig beleggen in alle duurzame ASN Beleggingsfondsen. De spaarrente bedraagt bij introductie 3,75% en bij beleggen via dezelfde rekening worden geen transactiekosten in rekening gebracht (normaal 0,4% per overboeking). De rekeninghouder kan op elk gewenst moment kosteloos switchen tussen sparen en beleggen of tussen de fondsen onderling. Alleen bij opname naar bank- of girorekening betaalt de klant 1% opnamekosten.

Prima combinatie met ASN Ideaalsparen
Voor de ASN Bank, als voorloper in het duurzaam bankieren in Nederland, is productontwikkeling belangrijk. Begin 2005 introduceerde de ASN Bank met groot succes ASN Ideaalsparen. Een rekening met hoge rente (momenteel 3,75%), waarop maandelijks via automatische incasso tussen € 50,- en € 250,- wordt ingelegd en waarbij het spaargeld altijd kosteloos kan worden opgenomen. Direct een groot bedrag inleggen is op deze rekening echter niet mogelijk. Met de ASN Optimaalrekening komt de ASN Bank tegemoet aan de vraag van veel klanten die graag in één keer een groot bedrag willen inleggen dat ze niet snel weer willen opnemen. De ASN Optimaalrekening biedt hen een absolute toprente van eveneens 3,75% (wijzigingen voorbehouden) en de mogelijkheid om zonder transactiekosten duurzaam te beleggen. Dat kan in oplopende volgorde van risico en rendement in het ASN Obligatiefonds, ASN Mixfonds, ASN Aandelenfonds en het ASN Milieu & Waterfonds. En bovendien met extra fiscaal voordeel in het ASN Groenprojectenfonds en het ASN-NOVIB Fonds. Alleen sparen is echter ook mogelijk. Pas bij opname naar bank- of girorekening betaalt de klant 1% opnamekosten.

Ter introductie van de ASN Optimaalrekening verstrekt de ASN Bank tot 1 april a.s. een welkomstpremie van €10 aan zowel nieuwe klanten als bestaande ASN klanten bij een inleg van € 250 of meer.

De ASN Bank
De ASN Bank zet zich in om de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen en laat zich daar in
haar economisch handelen door leiden. Economische groei mag volgens de ASN Bank niet ten koste
gaan van het milieu, de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen of anderszins worden afgewenteld op
toekomstige generaties. In Nederland is de ASN Bank sinds 1960 voortrekker op het gebied van duurzaam beleggen, sparen en zakelijke kredieten. Op dit moment heeft de ASN Bank bijna 270.000 klanten en een totaal beheerd vermogen van 3 miljard euro.

Share Button