Piet Sprengers van VBDO maakt overstap naar de ASN Bank

Bron
ASN Bank

Per 1 oktober 2006 maakt Piet Sprengers, sinds jaar en dag het gezicht en de stem van duurzaam beleggend Nederland, de overstap naar de ASN Bank. Hiermee verlaat hij na 11 jaar de VBDO, de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling.

Piet Sprengers zal bij de ASN Bank als Hoofd Duurzaamheidbeleid in navolging van zijn succesvolle rol als directeur en oprichter van de VBDO, onder andere actief in gesprek gaan met het bedrijfsleven. Ook zal Sprengers zich bezig gaan houden met het analyseren en beoordelen van duurzaamheidprestaties van ondernemingen. Belangrijke duurzaamheid dossiers voor de ASN Bank zoals ketenbeheer, klimaat, duurzame energie en mensenrechten zal Sprengers verder uitdiepen.

Jeroen Jansen, directeur ASN Bank: ‘Het is Piet zijn persoonlijke verdienste dat namens de VBDO de aandacht voor duurzaamheidbeleid blijvend op de agenda van alle grote beursgenoteerde ondernemingen is geplaatst. Hij heeft dit bovendien klaargespeeld op een positief kritische en opbouwende wijze.’

Piet Sprengers: ‘De overstap naar de ASN Bank is een heel natuurlijke. Uit ervaring en onderzoek blijkt dat het nog steeds de particuliere beleggers zijn die in Nederland het meest actief zijn om duurzaamheid op de kaart te zetten. En juist bij de ASN Bank zie ik een combinatie van realisme en pragmatisch idealisme die deze groep klanten erg aanspreekt. Eigenlijk kies ik met deze overstap voor een nieuwe uitdaging op inhoudelijk hetzelfde thema. En dat op een moment dat de VBDO er zeer goed voorstaat. De VBDO heeft zeer betrokken medewerkers en een betrokken en deskundig bestuur en daarmee een enorm potentieel. Ik laat de vereniging straks dan ook met een gerust hart over aan een nieuwe roerganger.’

Share Button