Giuseppe van der Helm wordt nieuwe directeur VBDO

Bron
VBDO

De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling heeft per 1 november een nieuwe directeur. Giuseppe van der Helm (45) start in eerste instantie parttime en zal begin 2007 fulltime aan de slag gaan. Hij volgt Piet Sprengers, de oprichter van de VBDO, op. Sprengers werkt sinds kort voor de ASN Bank.

Van der Helm is op vele fronten actief. Zo is hij momenteel docent levensbeschouwing aan het Baken Stad College in Almere. Daarnaast is hij als docent van het nieuwe vak Zingeving betrokken bij de oprichting van het Montessori Lyceum Flevoland in Almere en studeert hij theologie in Utrecht. Ook werkt hij als adviseur voor onder andere het bisdom Rotterdam.

Tot enkele jaren geleden maakte Van der Helm een voorspoedig verlopende carrière in het bedrijfsleven. Op het laatst als President Valvoline Europe, waar hij verantwoordelijk was voor de activiteiten van de Amerikaanse smeermiddelenfabrikant in Europa, Afrika en het Midden Oosten. Daarvoor werkte hij bij DSM en Sigma Coatings. Van der Helm studeerde Chemische Technologie en Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Ruim drie jaar geleden kwam de omslag. ,,Ik had al langer het gevoel van ‘dit is het niet’. Ik wilde meer zin aan mijn leven geven. In deze nieuwe baan komt mijn verleden in het bedrijfsleven en de theoloog en wereldverbeteraar in mij samen. Ik zie deze baan als een soort roeping,’’ aldus Van der Helm.

Gemma Crijns, voorzitter van de VBDO, is verheugd met de snelle komst van Giuseppe van der Helm: “Zijn ervaring binnen het bedrijfsleven biedt een extra dimensie voor de verdere uitbouw van de VBDO als belangenvertegenwoordiger voor de duurzame belegger en de snelle opvolging van Piet Sprengers waarborgt de continuïteit van de vereniging. Het bestuur zal dan ook vol vertrouwen, samen met de nieuwe directeur, werken aan het uitbouwen van de positie van de VBDO in de kapitaalmarkt als opiniërende en initiërende organisatie”.

Share Button