Beleggers ABN AMRO Duurzaam Donatie Fonds schenken ruim 169 duizend euro aan goede doelen

Bron
ABN AMRO

Vandaag ontvingen Cordaid, KWF Kankerbestrijding, Save the Children en het Wereld Natuur Fonds samen een eerste gift van EUR 169.757,72 uit het ABN AMRO Duurzaam Donatie Fonds van ABN AMRO Asset Management. De jaarlijkse gift is afkomstig van de beleggers en bedraagt 1% van het belegd vermogen. Namens alle beleggers, overhandigde mevrouw Hamer uit Den Haag een cheque van EUR 42.439,43 aan ieder van de vier goede doelen.

Het ABN AMRO Duurzaam Donatie Fonds is het eerste Nederlandse particuliere beleggingsfonds dat goede doelen steunt. Via het ABN AMRO Funds – Sustainable Global Equity Fund, belegt het fonds in ondernemingen die voldoen aan de duurzaamheidscriteria van ABN AMRO zoals respect voor natuur, milieu en mensenrechten en goede arbeidsomstandigheden.

"Dit is een positieve manier om te beleggen en tegelijkertijd goede doelen te steunen", zei de Haagse belegster tijdens de uitreiking van de cheques vandaag in Amsterdam. "Dit fonds maakt het mogelijk te beleggen zonder dat het ten koste gaat van mens of milieu.”

Het ABN AMRO Duurzaam Donatie Fonds is opgebouwd in navolging van eerdere initiatieven bij de Zweedse vestiging van ABN AMRO Asset Management. De automatische jaarlijkse gift aan goede doelen van 1% van het belegd vermogen, is voor particuliere beleggers onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar.

De gift vandaag, was de eerste sinds de oprichting van het ABN AMRO Duurzaam Donatie Fonds. Sinds het concept begin jaren negentig in Zweden is geïntroduceerd door een dochter van ABN AMRO Asset Management, hebben Zweedse beleggers op deze wijze ruim EUR 55 miljoen aan goede doelen geschonken.

Share Button