ASN Bank en Wereldwinkels introduceren ASN Wereldsp@ren

Bron
ASN Bank

De ASN Bank introduceert op 15 februari een nieuwe internetspaarrekening: ASN Wereldsp@ren. Deze bijzondere spaarvorm is tot stand gekomen in samenwerking met de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. Met ASN Wereldsp@ren spaart de klant met een betere rente (momenteel tot 3,5%) én voor een betere wereld. Samen met partners als de Wereldwinkels steunt de ASN Bank namelijk tal van wereldprojecten. Projecten die bijvoorbeeld armoede bestrijden en eerlijke handel met ontwikkelingslanden bevorderen. Iedereen die vóór 1 juli 2007 een rekening opent en daarop € 500,- of meer stort, ontvangt een Wereldwinkel Cadeaubon ter waarde van € 10,-. Daarmee kunnen klanten in de Wereldwinkels en Fair Trade Shops in Nederland een cadeau uitzoeken.

Betere wereld, betere rente

De ruim 300.000 klanten van de ASN Bank zetten hun spaargeld bewust in voor de wereld van morgen. Met ASN Wereldsp@ren biedt bank nu ook de mogelijkheid om via een laagdrempelige internetrekening te sparen tegen extra hoge rente. Op dit moment is de totale rente (basisrente + extra rente) 3,5% voor bedragen die minimaal een half jaar op de rekening staan. Voor geld dat korter op de rekening staat bedraagt de basisrente momenteel 2,0%. Er gelden geen beperkingen voor storten en opnemen. Dit kan altijd zonder kosten. Er is bovendien een gratis pas beschikbaar waarmee klanten grotere bedragen direct van hun spaarrekening kunnen pinnen.

Samenwerking met Wereldwinkels
De ASN Bank is de huisbank van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. Net als de ASN Bank kiezen de Wereldwinkels voor duurzaamheid én kwaliteit. Ruim 15 jaar geleden was de bank al betrokken bij de introductie van de Wereldwinkel Cadeaubon. Inmiddels zijn 300 Wereldwinkels overgegaan op één winkelstijl, en onlangs is FaiRSupport opgericht, een organisatie die Wereldwinkels en Fair Trade Shops commercieel ondersteunt. De Landelijke Vereniging blijft zich inzetten voor een eerlijker wereldhandel en ziet erop toe dat producten volgens eerlijke handelscriteria ingekocht worden zodat de makers een beter inkomen verdienen. De Wereldwinkels en hun 12.000 vrijwilligers bewijzen hiermee dat armoede effectief bestreden kan worden. ASN Wereldsp@ren draagt daar aan bij, zonder dat het rente kost. Maar de klant kan wel vrijwillig automatisch rente schenken aan de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels.

De ASN Bank
De ASN Bank zet zich in om de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen en laat zich daar in
haar economisch handelen door leiden. Economische groei mag volgens de ASN Bank niet ten koste
gaan van het milieu, de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen of anderszins worden afgewenteld op
toekomstige generaties. In Nederland is de ASN Bank sinds 1960 voortrekker op het gebied van duurzaam beleggen, sparen en zakelijke kredieten. Op dit moment heeft de ASN Bank meer dan 300.000 klanten en een totaal beheerd vermogen van ruim 3,5 miljard euro.

Share Button