Stuntelend ABP mist visie ethisch beleggen

Sinds de uitzending op 18 maart van het televisieprogramma Zembla over het weinig ethische en duurzame niveau van beleggen door grote pensioenfondsen als het ABP, PGGM, en het pensioenfonds van de NS en de grootmetaal, zijn de grootste pensioenfondsen van Nederland er nog steeds niet in geslaagd de discussie in hun voordeel te draaien. Sterker nog. Het lijkt erop alsof deze partijen zo verrast zijn dat ze over dit onderwerp in de belangstelling staan, dat ze van de ene stuntelige actie naar de volgende blunder hobbelen.

Sinds de uitzending op 18 maart van het televisieprogramma Zembla over het weinig ethische en duurzame niveau van beleggen door grote pensioenfondsen als het ABP, PGGM, en het pensioenfonds van de NS en de grootmetaal, zijn de grootste pensioenfondsen van Nederland er nog steeds niet in geslaagd de discussie in hun voordeel te draaien. Sterker nog. Het lijkt erop alsof deze partijen zo verrast zijn dat ze over dit onderwerp in de belangstelling staan, dat ze van de ene stuntelige actie naar de volgende blunder hobbelen.

Share Button