Banken in Vlaanderen informeren slecht over duurzaam beleggen

Bron
Cash.be

Wie op zoek is naar een duurzame belegging, krijgt in de meeste banken geen juiste informatie over zijn mogelijkheden. Dat blijkt uit een onderzoek van de verbruikersorganisatie Test Aankoop in opdracht van de staatssecretaris voor Duurzame Ontwikkeling, Els Van Weert.

De resultaten werden donderdag voorgesteld. Zo kregen anonieme onderzoekers van Test Aankoop in sommige bankkantoren te horen dat ze niet over zo’n duurzame beleggingsproducten beschikken, terwijl dat wel het geval was. Anderen stelden dan weer niet-duurzame oplossingen voor of lieten zich negatief uit over het rendement van duurzaam beleggen. Nochtans zeggen de meeste hoofdkantoren van banken wel positief te staan tegenover duurzaam beleggen.

Share Button