Postbank komt met klimaatfonds

Bron
Postbank

Duurzaam beleggen is populair, en dus komt ook de Postbank met een klimaatfonds. ‘Uit recent onderzoek onder Nederlandse particuliere beleggers is gebleken dat tweederde van hen bereid is te beleggen in fondsen die een positieve bijdrage leveren aan het veranderende klimaat’, zo verklaart de bank.

De inschrijving van het Postbank Klimaatfonds start op 24 september en loopt tot 25 oktober 2007. Het fonds richt zich op een nieuwe combinatie van de subthema’s energie efficiency, schone energie, energie met lage CO2-uitstoot en oplossingen voor het tekort aan drinkwater. Er wordt alleen geïnvesteerd in bedrijven die minimaal 20% van hun inkomsten halen uit activiteiten in één van de vier subthema’s.

Het Postbank Klimaatfonds wordt beheerd door ING Investment Management.

Het Postbank Klimaatfonds benadert het klimaatprobleem breed en kiest niet alleen voor een thema als water of windenergie. De ING fondsmanagers houden de ontwikkelingen op klimaatgebied nauwlettend in de gaten en selecteren de aandelen met de beste vooruitzichten.

Share Button