Zelfstandig ABN AMRO volgens VBDO meest duurzaam

Bron
VBDO

De aandeelhouders van ABN AMRO hebben volgende week drie keuzes: Barclays, het consortium of zelfstandig doorgaan. De Vereniging van Beleggers voor duurzame Ontwikkeling (VBDO) is van mening dat een zelfstandig ABN AMRO de meest duurzame keuze is. Zelfstandig doorgaan biedt namelijk de meeste waarde voor het grootste aantal belangrijke stakeholders van de bank.

Veel waarschijnlijker kiest de aandeelhouder komende week tussen het bod van Barclays en het bod van het bankentrio Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander. De VBDO ziet Barclays hierbij als de meest duurzame optie. Duurzaamheid staat bij Barclays hoog op de agenda, net als bij ABN AMRO. Barclays heeft een aantal hoge noteringen op duurzame indices als de FTSE4Good. Een overname door Barclays resulteert tevens in minder banenverlies dan wanneer het bankentrio de meeste aandelen krijgt. Dit heeft volgens de VBDO te maken de algemene koers van Barclays die meer overeen komt met de koers die ABN AMRO enkele jaren in is geslagen.

Een zelfstandig ABN AMRO heeft echter de meeste voordelen voor werknemers en consumenten, die blijven verzekerd van baan en service. Maar, een zelfstandig ABN AMRO creëert ook extra waarde voor de aandeelhouder die kijkt naar de lange termijn. Naast financieel rendement bestaat er namelijk ook zoiets als ecologisch en sociaal rendement. Directeur VBDO, Giuseppe van der Helm: "De VBDO heeft ABN AMRO op het gebied van duurzaamheid en transparantie uit zien groeien tot één van de koplopers. Het zou jammer zijn als die inspanningen verloren gaan."

Share Button