Triodos Bank overweegt te investeren in hernieuwbare energie in Latijns-Amerika

Bron
EVD

De Nederlandse Triodos Bank overweegt om ondernemingen te financieren die werken met hernieuwbare energie in Latijns-Amerika. De doelstelling van de bank is om op korte termijn hun participatie te verhogen door steun aan initiatieven te geven die zijn gericht op de bescherming van het milieu.

Met behulp van het Global Energy Efficiency and Renewable Energy Fund (GEEREF) ziet Triodos Bank de mogelijkheid om 120 miljoen euro wereldwijd te investeren, waarvan het grootste deel bestemd zal zijn voor Latijns-Amerika. Via dit investeringsfonds – opgezet door de Europese Commissie – wil Triodos Bank werkzaamheden verbonden aan duurzame energie bevorderen. Triodos Bank opgericht in 1980, heeft een beleid met drie speerpunten: sociale waarden, ethiek en economische duurzaamheid.

Share Button