Beleggers ABN AMRO Duurzaam Donatie Fonds schenken ruim € 100.000 aan goede doelen

Bron
ABN AMRO

Cordaid, KWF Kankerbestrijding, Save the Children en het Wereld Natuur Fonds ontvangen vanavond samen een gift van € 103.473,64 uit het Duurzaam Donatie Fonds van ABN AMRO Asset Management. De jaarlijkse gift is afkomstig van de beleggers en bedraagt 1% van het belegd vermogen in 2007. De overhandiging vindt plaats tijdens het debat Meeting the Minds in Amsterdam.

Wendy van den Boogaard, hoofd Responsible Investing Research bij ABN AMRO Asset Management, overhandigt namens de beleggers de cheques aan vertegenwoordigers van de vier organisaties. Ieder goed doel ontvangt een cheque van € 25.868,41. Het ABN AMRO Duurzaam Donatie Fonds is het eerste Nederlandse particuliere beleggingsfonds dat goede doelen steunt én via het ABN AMRO Sustainable Global Equity Fund belegt in bedrijven die voldoen aan duurzaamheidscriteria, zoals respect voor natuur, milieu en mensenrechten en goede arbeidsomstandigheden. Elk jaar schenken de beleggers in dit beleggingsfonds 1% van het belegd vermogen aan vier goede doelen. In 2006 werd voor het eerst een gift geschonken uit het beleggingsfonds.

De overhandiging van de gift vindt plaats tijdens de debatreeks Meeting the Minds. ABN AMRO organiseert deze debatreeks in samenwerking met FD Intelligence om duurzaamheid en het denken daarover te bevorderen. In ieder debat strijden twee prominente Nederlandse denkers tegen elkaar over het beste plan voor een duurzame wereld. Vanavond zijn dat Rein Willems, voormalig president-directeur Shell Nederland en momenteel senator namens het CDA, en Jelle Reumer, directeur Natuurmuseum Rotterdam, professor aan de Universiteit Utrecht en onder andere bekend als gastcolumnist in het programma Vroege Vogels. De gift uit het ABN AMRO Duurzaam Donatie Fonds past goed bij de uitgangspunten van de debatreeks. Daarom vindt de overhandiging vanavond plaats.

Share Button