Triodos Vastgoedfonds koopt duurzaam kantoorgebouw in Business Park Apeldoorn

Triodos Vastgoedfonds heeft voor haar portefeuille een kantoorgebouw in Business Park Apeldoorn gekocht. Het kantoorgebouw beschikt over circa 2860 m2 vvo kantoorruimte en 75 parkeerplaatsen en is in 2001 opgeleverd. Het gebouw is verhuurd aan onder meer BDO CampsObers en Valstar Simonis. Het Business Park Apeldoorn is een ontwikkeling van ETV Groep Beheer en beschikt over onder meer een parkmanagementorganisatie.

Atelier V real estate uit Amersfoort trad op als adviseur van Triodos Vastgoedfonds.
Het gebouw voldoet bij aankoop aan de duurzaamheidscriteria die Triodos Vastgoed Fonds stelt. Het gebouw wordt in nauw overleg met de huurders verder verduurzaamd. Een belangrijke verbetering is het toepassen van koude- en warmteopslag in de bodem met een warmtepomp.
Triodos Vastgoedfonds is het eerst duurzame vastgoedfonds in Nederland en belegt in duurzaam vastgoed en monumenten in Nederland en Duitsland. Het fonds is een initiatief van de Triodos Bank in samenwerking met Bouwfonds Asset Management. De acquisitie en het asset management van het fonds is in handen van Bouwfonds Asset Management.

Share Button