ASN Groenprojectenfonds bekroond met FD Morningstar award

Bron
ASN Bank

Op 6 maart werd het ASN Groenprojectenfonds in het kader van de jaarlijkse FD Morningstar prijsuitreiking bekroond met een prijs in de categorie Obligaties Euro Bedrijven. Tijdens de feestelijke uitreiking nam Directeur Beleggingsfondsen Bas-Jan Blom de prijs namens de ASN Bank in ontvangst.

Bas-Jan Blom reageert: “Het Groenprojectenfonds is een zeer bijzonder fonds voor ons. Het maakt optimaal gebruik van de fiscale mogelijkheden die de overheid biedt en heeft daarnaast een prachtig resultaat neergezet over de afgelopen jaren. Maar belangrijker is de bijdrage die het fonds levert aan sectoren van de toekomst zoals duurzame bouw, windenergie en recycling. Wij zien deze onderscheiding als bevestiging van onze werkwijze en onze keus voor duurzaamheid.”

Het Groenprojectenfonds werd opgericht in 1995 en valt onder de ‘Groenregeling’ die erop gericht is de totstandkoming van natuur- en milieuvriendelijke projecten te stimuleren. Beleggers kunnen via deze regeling gebruik maken van een fiscaal voordeel van maximaal 2,5 procent. Het ASN Groenprojectenfonds maakt de totstandkoming van projecten in sectoren als windenergie, biologische landbouw, duurzame woningbouw en recycling mogelijk en levert hiermee een bijdrage aan de verduurzaming van de samenleving.

Share Button