SNS Asset Management belegt alleen nog maar verantwoord

De grote belegger die nog wil beleggen in wapenfabrikanten, bedrijven die het niet zo nauw nemen met mensenrechten en arbeidsomstandigheden, kan niet meer terecht bij SNS Asset Management (SNS AM). ‘Wij hebben als bestuur van SNS AM onlangs een aantal fundamentele uitgangspunten aangenomen die dat soort beleggingen uitsluiten’, zegt Hans Molenaar, algemeen directeur van SNS AM.

SNS AM werd in 2006 een zelfstandig bedrijfsonderdeel, onder directe aansturing van de raad van bestuur van SNS Reaal. Tot dan toe vielen de activiteiten onder SNS Bank.

De stap om een volledig verantwoorde vermogensbeheerder te worden zat er al een tijdje aan te komen. SNS AM is al jaren marktleider op het gebied van duurzaam institutioneel vermogensbeheer in Nederland en de vermogensbeheerder van ASN Bank, de meest principiële onder de verantwoorde banken.

Lees het volledige artikel via de link (alleen voor FD-abonnees)

Share Button