Triodos Bank lanceert Groen Hypotheek

Huiseigenaren die hun woning willen verbouwen om deze energiezuiniger te maken, kunnen vanaf nu gebruikmaken van een financieel gunstige Groen Hypotheek van Triodos Bank. Dit is mogelijk door de verruiming van de fiscale Regeling Groenprojecten. Voorheen gold deze gunstige hypotheekvorm alleen voor duurzame nieuwbouw en projectmatige renovatie. Vanaf heden geldt de regeling ook voor bestaande woningen die verduurzaamd worden. Triodos Bank speelt hier met de aangepaste Triodos Groen Hypotheek direct op in. De nieuwe Triodos Groen Hypotheek voorziet in een rentekorting van doorgaans 1 procentpunt over het bedrag dat geïnvesteerd wordt in het energiezuiniger maken van de woning, tot een maximum van EUR 100.000,-.

Triodos Bank juicht het van harte toe dat de Regeling Groenprojecten 2005 nu is uitgebreid voor bestaande woningen zodat huiseigenaren extra worden gestimuleerd hun woning te vergroenen. Begin 2007 introduceerde Triodos Bank al de Klimaathypotheek met hetzelfde doel. Nu energiebesparende aanpassingen aan bestaande woningen onder de vernieuwde fiscale Regeling Groenprojecten vallen, biedt Triodos Bank de Groen Hypotheek ook aan voor duurzame verbouwingen van bestaande woningen. Deze variant is mogelijk bij alle hypotheekvormen van Triodos Bank.

Matthijs Bierman, directeur Triodos Bank: ‘Het opwarmende klimaat vraagt om doelgerichte investeringen om ons energieverbruik terug te dringen. Juist in bestaande woningen kunnen nog veel besparingen gerealiseerd worden, denk hierbij aan dubbele beglazing, dakisolatie, zonneboiler en HR++-ketel. Daarom zien wij het als een extra stimulans dat de Regeling Groenprojecten nu ook voor bestaande woningen geldt. Om nieuwe en bestaande huiseigenaren vanaf nu gebruik te laten maken van deze gunstige regeling, hebben wij de Triodos Groen Hypotheek meteen aangepast aan de verruimde regeling.’

Een Triodos Groen Hypotheek is mogelijk als een groenverklaring van het ministerie van VROM is afgegeven voor de renovatie van de woning en levert een rentekorting van doorgaans 1 procentpunt over maximaal EUR 100.000,-.

Er zijn drie niveaus in de verruimde Regeling Groenprojecten 2005:

a) De energie-index is na renovatie ten minste twee labelstappen lager dan ervoor of de woning verkrijgt na renovatie minimaal een B-label (maximaal EUR 25.000,-)

b) De energie-index is na renovatie ten minste vier labelstappen lager dan ervoor en de woning verkrijgt na renovatie minimaal een B-label (maximaal EUR 50.000,-)

c) De energie-index is na renovatie ten minste vijf labelstappen lager dan ervoor of de woning verkrijgt na renovatie een A-label (maximaal EUR 100.000,-)

Share Button